Започваме силно новата 2024 с първата за годината официална среща на Ротари клуб София-Балкан.

На гости имахме три дами – с едната Ротари клуб София-Балкан има дългогодишни приятелски отношения и партньорства, а с другата предстои да изградим такива. Третата е представителка на нашето младежко подкрепление – Интеракт.

Цветелина Николова – заместник изпълнителен директор Ученически отдих и спорт ЕАД към МОН много увлекателно ни запозна, с дейността която развива нейното дружество. Разговорът прерастна в генериране на многборойни идеи за възможно сътрудничесво между Ротари клуб София-Балкан и подчиненото ѝ дружество, а в бъдеще и на ниво дистрикт.

Паст ДГ Виолина Костова изрази благодарност към клуба и специално към президента Мария Мирчева за участието в инициативата Стани таен Дядо Коледа, личното дарение и рекламата, която организира с помощта на Евгения Калканджиева. Обсъждахме предизвиктелствата пред Ротари, начините за популяризиране на идеите на организацията и привличане на нови членове. Един от въпросите, които засегнахме е гъвкавостта на клубовете за работа с членове, в отдалечени локации.

Неизменно в дните около Нова Година си правим равносметка и затова не заксъняаха статусите по актуалните ни проекти, като подпомагането на дървения храм „Преображение Господне” в Боровец и Интеракт инициативата „Купи и дари“.