Ректорът на НХА проф. Георги Янков, днес (25.02.2020 г.) посети редовната среща на Ротари клуб София-Балкан. След като направи кратко представяне на унивеситета и своята професионална кариера, той заедно с членовете на клуба обсъдиха възможностите за засилване на сътрудничеството между двете организации.

Проф. Янков покани всички да присъстват на организираната за поредна година от Националната художествена академия (НХА) в галерия „Академия“ изложба от дипломните проекти на магистрите от Факултета за приложни изкуства и Факултета за изящни изкуства. Експозициите показват работи на дипломантите, демонстриращи професионални умения, авторски виждания и нови идеи.
http://nha.bg/bg/novina/izlojbi-na-diplomiranite-magistri-ot-nha

На срещата също бе дискутиран и старта на конкурсът организиран от Ротари клуб София-Балкан и Националната художествена академия (Факултет за изящни изкуства) в рамките на подписаното двустранно споразумение и учредената от Ротари клуб София-Балкан на ежегодна награда-отличие за студент на Националната художествена академия от Факултета за изящни изкуства.
http://nha.bg/bg/konkurs/rotari-svurzva-sveta-konkurs-za-studenti-ot-nha