Приятели, горди сме да Ви съобщим, че РК София-Балкан създаде РОК Баскетболен и Тенис  клуб за хора в инвалидни колички София-Балкан.

Едно дългогодишно сътрудничество изцяло изградено в духа на Ротари, дух на взаимопомощ и приятелство, прерасна от клубен проект в общностен корпус, който има силата да е сам двигател на промени и в партньорството със спонсорския РК София-Балкан да работи за подобряването на общността!  БКХИК е създаден през 2007 година с цел интеграция на хора в неравностойно положение, да им помага като пълноправни членове на нашето обществото. През следващите години РК София-Балкан работи приоритетно за развитието на отбора. Организират се тренировъчни лагери и семинари за треньори и състезатели с експерти от чужбина, подготвят се съдии за непопулярната дисциплина, работи се в тясно партньорство с Министерство на младежта и спорта, Българска федерация по баскетбол, НСА и ФИБА.

РК София-Балкан насърчаваме приятелите от РОК Баскетболен клуб в инвалидни колички да внасят ентусиазъм, креативност и устойчивост в проектите, които разработваме и изпълняваме заедно. Ще търсим заедно общностни решения за общностни предизвикателства.

6 Април  2023 г.  – Честит рожден ден, РОК!