„Решенията са често там, където не търсим и най-малко очакваме. Човекът е малката единица на едно общество и не всеки е част от Ротари клуб. С всеки човек ще можем да намерим допирна точка и общи стремежи. Хората искат промяна и искат да бъдат активни за своя град. Понякога им трябва малко подкрепа и помощ. Да се огледаме отвъд приятелите си, отвъд познатите към групите хора, които имат инициатива, тези които ще ни посочат проблемите върху, които да работим и дори според тях как да ги решим. Контакта с нашето общество може да бъде отвъд Ротари семейството. Нека допуснем повече хора до себе си и да им позволим да ни припознаят като част от тях, както и ние да ги приобщим към организацията.“

Това е описание лежащо в основите за Ротарианския общностен корпус. Може да звучи тромаво и сложно, но е точно това, което правим всеки ден. Търсим кой да подкрепи нашите каузи и да донесем положителна промяна, разликата е че в последствие ще сме разпознаваеми. Наистина ще бъдем най-активната част на нашето общество, защото обществото ще сме ние.

Честит ни трети в България Ротари Общностен Корпус „Бистрица“. Поредното дете на Ротари клуб София Балкан, което вече пое по собствен път, като още преди официалното си чартиране направи няколко проекта на ниво общност.

Събра пари за лечение от множествена склероза в Москва на местен жител.

Организира поход „По стъпките на Никола Крушкин – Чолака“ от Драгалевския манастир до Бистрица, като съвместно с Ротари клуб София Балкан бе предоставен топъл обяд и напитки за социално слаби деца и техните семейства.