На 11 април, приятелите от Ротари Клуб София Балкан предоставиха на Район “Красна Поляна” на Столична Община дарение от дезинфектанти. Те бяха приети от ръководството на общината и ще бъдат използвани в храмовете в района по време на страстната седмица. 

“Благодарим на нашите партньори и приятели от Ротари Клуб София Балкан за помощта в този важен за общността ни момент. Доброволците и органите на местната власт в Красна Поляна работят ръка в ръка и сме овладели положението с COVID 19.”, заяви инж. Николай Вушовски, зам.кмет на Района.

Дезинфектантите са произведени от приятеля Владислав Симов, член на клуба, и над 5000 от тях вече са били предоставени на лекари на първа линия в България и Румъния.

Ние от Ротари Клуб София Балкан вярваме, че заедно ще се справим и с тази ситуация, оставайки вкъщи, но не спирайки да работим за обществото. Ротари Клуб София Балкан свързва света като провежда месечните си срещи дистанционно за времето на извънредното положение в Република България.

На снимката: Владислав Симов и Атанас Михнев, Ротари клуб София Балкан и Николай Вушовски и Стоян Танев, заместник кметове на Район Красна Поляна.