Благотворителна Коледна Къщичка на Немския базар

Клубовете в семейството на София-Балкан участваха в немския Коледен базар за втора година

За втора година Ротари клуб София-Балкан със съдействието на своя Ротаракт клуб участва в Немски Коледен Базар София – Deutscher Weihnachtsmarkt Sofia. В началото на декември посетителите на базара можеха да закупят коледни орнаменти и украшения.

Благодарим на децата от професионална гимназия по облекло и текстил „Недка Иван Лазарова“ в гр. Русе, които предоставиха ръчно направени изделия от текстил; на децата от частно училище „Банкерче“, които дариха коледни украшения; на децата от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в Елхово, които направиха коледни картички. Както и на дизайнерско ателие Srebra-handmade и Майко Мила, които също дариха ръчно направени изделия.

Тази година усхпяхме да наберем 2072,85 лв. Събраните средства отнново отиват за издръжката на баскетболния клуб за хора в инвалидни колички София-Балкан.

Отборът помага за интеграцията на хора в неравностойно положение и им позволява да се чувстват пълноценни членове на обществото, като предоставя възможност на състезателите да споделят любовта към спорта, баскетбола и задружно да развиват своите умения, сила и воля.

Тренировките на отбора се провеждат всеки вторник и четвъртък от 20:00 часа в адаптираната зала за инвалидни колички на Национален стадион „Васил Левски“.