Интеракт клуб София-Балкан към Софийска Математическа Гимназия (СМГ)

Интеракт клуб София-Балкан към Софийска математическа гимназия е клуб с тринадесетгодишна история. В продължения на тези години са градени проекти, които са се превърнали в традиция и такива, които макар да са правени по веднъж, са допринесли не само за сплотяването на клуба, но и за околните хора, които са участвали в него. Целта ни е да постигнем приемственост както между учениците с различни интереси, така и между ученици и останалата част от обществото и да се научим на отговорност и социална ангажираност.

В клуба ни има около 90 членове към момента, като някои от тях са зрелостници тази година. Срещите този срок се провеждат в четвъртък от 14.20 в училище.

https://m.facebook.com/IAC.Balkan/

Бордът за 2018/2019 е в следния състав:

Президент: Тереза Кънова
Вице-президент: Момчил Димитров
Секретар: Лилия Димитрова
PR: Свилен Киров
Ковчежник: Йоана Павлова
Церемониал-майстор: Димитър Попов

Бордът за 2019/2020 учебна година е в следния състав :

Президент: Евгени Кайряков
Вице-президент: Христо Чапаров
Секретар: Станислава Гикова
PR: Цвета Антова
Ковчежник: Ева Кортезова
Церемониал-майстор: Любослав Панайотов

Бордът за 2020/2021 е в следния състав:

Президент: Ева Кортезва
Вице-президент: Валентин Тачев
Секретар: Теодора Германова
PR: Цвета Антова
Ковчежник: Виктор Койчев
Церемониал-майстор: Любослав Панайотов

Бордът за 2021/2022 е в следния състав:

Президент: Биляна Димитрова
Вице-президент: Рая Нинева
Секретар: Поли Димиева
PR: Калина Костова
Ковчежник: Виктор Койчев
Церемониал-майстор: Мира Зиколова

Бордът за 2022/2023 е в следния състав:

Президент: Рая Нинева
Вице-президент: Теодор Малчев
Секретар: Поли Димитрова
PR: Виктория Бачева
Ковчежник: Никола Кръстев
Церемониал-майстор: Петър Недялков

Елект-бордът за 2023/2024 учебна година се състои от:

Президент:
Вице-президент:
Секретар:
PR:
Ковчежник:
Церемониал-майстор:

ПРОЕКТИ НА КЛУБА

1. “Купи и дари” и “Да си ги спомним” отиват в графата “традиционни”

Този проект има за цел да покаже на хората в неравностойно положение, които живеят в села с малко на брой жители в България, че не са забравени, от там и името му. Първият етап на проекта се нарича “Купи и дари”. През него членовете на клуба се свързват с голяма верига хранителни магазини, където могат да отидат, за да съберат достатъчно количество дарения под форма на хранителни продукти от първа необходимост. Втората част – “Да си ги спомним” е най-емоционалната, защото тогава младите отиват да дарят продуктите. Правейки това, те разговарят с хората, виждат от първо лице условията им на живот, докосват се до типично българското гостоприемство и разнообразяват ежедневието им. Този проект оставя отпечатък у участниците, защото по този начин младите обогатяват представата си за околния свят, докосвайки се до един алтернативен свят и стоплят възрастните хора от обезлюдяващото се село.

Купи и дари 2019/2020

Купи и Дари – 2021/2022

2. “Последна дестинация”

е още един ежегоден проект на клуба, който се състои в това да бъде измислено трасе из София, през което участващите да преминат, разгадавайки загадки, които водят до следващата дестинация, като изпълняват и предизвикателства на самите дестинации. Целта е най-бързият да достигне пръв до последната дестинация и да спечели награда. Това е от свежите проекти на клуба, които внасят много веселие в училищната атмосфера, в организаторския екип и във всички замесени.

Последна Дестинация 2021

Последна Дестинация 2022

3. “Белот турнирът”

е един дългогодишен социален проект, който клубът организира в началото на учебната година. Целта му е не само да „загрее“ членовете за проектите, които предстоят, но и да покаже колко забавно е да бъдеш част от клуб Интеракт и повече хора да проявят желание да се включат.

4. “Коледният базар”

е проект, който сплотява клуба и позволява всяка година със събраните средства да се помогне на дадена кауза, като се закупят необходими дарения за нея. Тази година помогнахме на фондация „Надежда за малките“, купихме памперси, храни и колички за бебетата и им отидохме на посещение.

5. “Ден без раници и нормални дрехи за училище 2022”

е проект, който сплотява клуба

Клубът организира още множество проекти, както и на училищно, така и на надучилищно ниво, работим с други клубове и институции с най-разнообразна насоченост.

Освен това, клубът държи на връзките си с Ротаракт и Ротари клуб София-Балкан. Пример за това е общата среща с Дистрикт Гуверньора, която помогна за това членовете на трите клуба да се опознаят и да създадат контакти по между си, с цел организиране на общи проекти в бъдеще.