Интеракт клуб София-Балкан към 73-то СУ „Владислав Граматик”

Клубът функционира от 2005г. Той е част от семейството на Ротари клуб София-Балкан, дистриктен номер 2482. Занимава се с хуманитарни дейности. Главната му цел е да подпомогне  обществото, като създаде благоприятна среда за развитието му.

Клубът се състои от 40 членове на възраст от 15 до 18 години, като всички са възпитаници на 73-то СУ „Владислав Граматик”.

https://www.facebook.com/Interact.73sou/

Среща: понеделник,  12:30 ч.

Бордът за  2018/2019 е в следния състав:

Президент: Иван Лазаров
Секретар: Виктория Оприкова
Вицепрезидент: Станислава Славова
Ковчежник: Евгени Писков
Церемониалмайстор: Иван Василев

Бордът за 2019/20120 е в следния състав:

Президент: Апостол Спасов
Вице-президент: Анастасия Йонова
Секретар: Мартина Ангелова
PR: Иван Лазаров
Ковчежник: Констатнтин Кънев
Церемониал-майстор: Теодор Алексиев


Бордът за 2020/2021 е в следния състав:

Президент: Теодора Ачева
Вице-президент: Кристиана Сотирова
Секретар: Елина Златанова
PR: Свилен Киров
Ковчежник: Борис Гюзелев
Церемониал-майстор: Ева Ганчева


Бордът за 2021/2022 е в следния състав:

Президент: Теодора Ачева
Вице-президент: Кристиана Сотирова
Секретар: Елина Златанова
PR:
Ковчежник: Борис Гюзелев
Церемониал-майстор:

Бордът за 2022/2023 е в следния състав:

Президент: Мона Недялкова
Вице-президент: Теодора Колева
Секретар: Стелина Стоянова
PR:
Ковчежник: Рая Давчева
Церемониал-майстор: Радина Парашкевова

Елект-бордът за 2023/2024 учебна година се състои от:

Президент:
Вице-президент:
Секретар:
PR:
Ковчежник:
Церемониал-майстор:

ПРОЕКТИ НА КЛУБА

1. Инициатива по повод 1-ви ноември – Ден на народните будители

По случай празника, ние – членовете на клуба организирахме раздаване на книги пред Народния театър „Иван Вазов” . Минувачите имаха възможността да вземат една или повече книги, дарени от нас и от останалите ученици на 73-то СУ. Проектът се организира всяка година.

2. Изложба „Защо си заслужава да живеем в България?”

Заедно с всички Интеракт клубове в страната организирахме изложба на тема „Защо си заслужава да живеем в България?”, която се състоя след провеждане на фотоконкурса „Бъди вдъхновението”. От 2-ри до 16-ти ноември 2018г. на „Моста на влюбените” в град София бяха изложени 30-те най-добри снимки от конкурса.

3. Турнир по волейбол

Турнирът се проведе във физкултурния салон на училището. За всички участници бяха предвидени награди. Целта на събитието бе да провокираме младите да запълнят свободното си време спортувайки.

4. Коледна работилница

Ние от клуб Интеракт към 73-то СУ  мислим и за най-малките в нашето училище и затова заедно с Ученическия съвет организирахме ателие за учениците от 1-ви до 4-ти клас. За всички предвидихме отделни занимания – изработване на коледни картички, гирлянди, снежинки и топки за елха.

5. Коледна писта

Още един наш проект отново насочен към по-малките възпитаници на нашето училище. Празничната надпревара се проведе във физкултурния салон на 73-то СУ. В нея взеха участие над 90 деца от 5-ти, 6-ти и 7-ми клас. Цялостната тематика беше свързана с професиите, а именно какво предлага всяка една от тях. На различните пунктове по трасето бяха поставени фотографи, актьори, лекари, стюардеси и още много. Естествено за победителите имаше вкусна награда, а за победените по една сладка изненада и спомените от прекрасното събитие.

6. Среща с младежи от малък семеен дом на фондацията SOS

По случай коледните празници организирахме посещение в дом за деца, лишени от родителска грижа, на възраст от 10 до 18 години. Средствата за закупуването на подаръците бяха набрани от учениците в училището.

7. Състезание за двойки по случай Св. Валентин

Месец преди празника на влюбените в Инстаграм ние организирхме състезание за двойки в Инстаграм с хаштага #interact73love. Всеки, желаещ да се включи в надпреварата за първото място, трябваше да качи снимка заедно със своята половинка. Двойката, харесала се на най-много хора, спечели голямата награда – ваучер за кино с меню.

8. Белот турнир

Ежегодният за клуба белот турнир се проведе през месец март. Десет двойки взеха участие, като най-добрите играчи спечелиха по едно тесте луксозни карти за игра.

9. Пролетен благотворителен бал

На 17-ти май в Централния военен клуб в град София ще се проведе Благотворителен бал „В помощ на Дани”. Средствата ще бъдат дарени на малкия Даниел Чолаков, който страда от детска церебрална парализа и се нуждае от голяма сума пари за лечението си след тежка операция. Тематиката на бала е „Великият Гетсби”. Предвидена е и богата развлекателна програма. За повече информация посетете нашата Фейсбук страница.   https://www.facebook.com/events/274802920097497/