Резултати от конкурса на Ротари клуб София–Балкан и Националната художествена академия, Факултет за изящни изкуства на тема „Преоткрий Ротари“

Конкурс „Преоткрий Ротари“

За пета поредна година Ротари клуб София–Балкан и Националната художествена академия реализират съвместно конкурс сред студентите от Факултета за изящни изкуства (ФИИ). Темата на конкурса за 2023 година е „Преоткрий Ротари“.

Назначената от Ректора на НХА Комисия в състав: проф. Светозар Бенчев – декан на Факултет за изящни изкуства, проф. д-р Здравка Василева – ръководител катедра „Живопис“, доц. д-р Георги Павлов от катедра „Плакат и визуална комуникация“, г-н Красимир Веселинов и г-жа Надя Крушкина – представители на Ротари клуб София–Балкан разгледа и обсъди качествата на подадените за конкурса работи.

След проведено гласуване журито определи носителя на наградата-отличие на Ротари клуб София–Балкан за 2023 г. да бъде МИХАИЛ ГАВРАИЛОВ, който е студент във II курс, специалност „Живопис“ във Филиал Бургас. Той получава парична премия в размер на 1000 лв., както и почетен плакет и диплом за обещаващо начало в професионалната кариера и отлично реализиране на визуално представяне на ротарианската тема за 2023 година.

Второ място в конкурса – почетен плакет и диплом „Преоткрий Ротари“ се присъжда на АНАБЕЛ ХАМАМДЖИЕВА, III курс в специалност „Живопис“.

Трето място в конкурса – почетен плакет и диплом получава ДЕЙВИД ТАДЕСЕ, IV курс в специалност „Живопис“.

Официалното награждаването на победителите в конкурса „Преоткрий Ротари“ за 2023 г. ще се проведе на 03.06.2023 г. на тържествена церемония в хотел „Астория“. Всички творби, участвали в конкурса, ще бъдат изложени на церемонията по награждаване, за да могат присъстващите да ги видят и при желание да направят откупка.

Конкурс „Преоткрий Ротари“