В началото на декември приятелите от Ротари клуб Джерард Крос и Шалфон Св. Питър посетиха София и коледния базар на Ротари клуб София-Балкан. Всяка година ротарианците от Англия посещават коледен базар в Европа и тази година избраха за своя дестинация София.

Целта на посещението им беше да се запознаят с България и да положат началото на приятелски взаимоотношения с друг европейски Ротари клуб.

Гостите от Англия харесаха туристическата обиколка на София, както и екскурзията до Пловдив. В първия ден от своето посещение разгледаха коледния базар в Градската градина и благотворителната къщичка на РК София-Балкан, където закупиха коледни украшения.

Официално бе организирана вечеря между двата клуба, по време на която президентите на РК София-Балкан –  Евгени Григоров, и на РК Джерард Крос и Шалфон Св. Питър – Джим Патерсон, размениха поздравителни адреси и клубни флагчета. Клубът от Англия връчки чек с дарение за баскетболния клуб София-Балкан.

Ротари клуб Джерард Крос и Шалфон Св. Питър има 28 клубни членове и 40 асоциирани членове. Джерад Крос е малко градче в близост до Лондон, на 10 км от замъка Уиндзор, с 7000 жители. Съседното градче Шалфонт Св. Питър има 12 000 жители.