В помощ на майки на деца с увреждания за къщата на Оле Мале

Бенефициент : Фондация „Майко мила“
Статус: В изпълнение
Събрана сума: 10 975 лв.

Повече подробности за каузата
Ноември е тук! Един от най-уютните и хубави месеци, който започва да ни подготвя за изпращането на тази година.
Оле Мале е социално предприятие, създадено през 2016-та година, което дава възможност на майки на деца с увреждания да работят и да печелят от труда си, за да бъдат независими и пълноценни личности.

Инициативата стартира с малък коледен базар и за много кратко време се развива до десетки участия в страната и чужбина, организиране на собствени базари, присъствие на вътрешни корпоративни събития.

През 2018 година фондация „Майко Мила“, стояща зад каузата Оле Мале, печели първо място в най-голямата надпревара за социални предприятия в България – „ПРОМЯНАТА“, организирана от фондация „Reach for change“. Мащабите на дейността на фондацията многократно надвишават капацитета на малкото подземно помещение, в което служителите работят и складират продуктите на майките. Налага се да се потърси решение на проблема, въпреки че майките не разполагат със средства. Разчитат на помощта на партньорите им през годините.

През 2019-та година Софийска столична община и община Лозенец отпускат на фондацията техен имот за безвъзмездно ползване. Имотът е получен в катастрофално състояние и напълно непригоден за обитаване, но от фондацията са много щастливи, защото това е първата реална възможност да имат собствено място, както и да докажет, че могат да го подобрят в името на каузата и на обществения интерес.

Благодарение на партньорите си като Ротари Клуб София – Балкан, успяват да внесат елементарни подобрения, абсолютно необходими за съществуването и функционирането на сградата и на каузата, тъй като са напълно зависими от тази сграда – чисто нов покрив, за да се спрат постоянните течове, и нови прозорци, за да е годна за обитаване и работа и през студените месеци.

Веднъж направили всичко това, сега разчитат на нашата помощ, за да възстановим заедно отвътре сградата, така че да може тя да функционира в пълния си капацитет като складово помещение за продуктите на майките на деца с увреждания, помещения, подходящи за доброволчески труд, където всеки може да дойде и да помага на служителите на фондацията, офисна част, която да обслужва администрирането на цялата дейност, помещение за обучения и елементарни санитарни условия.

Заедно ще помогнем да превърнем тази къща в първото по рода си средище за обмяна на опит, споделяне на умения, обучения и идеи между хората, работещи в едно от малкото български социални предприятия с ефективна дейност и реална полза – както за тези, заради които е създадено, така и за цялото общество.