Изминалия уикенд приятели от РК София-Балкан посетихме сръбският град Пирот.

Основната причина на посещението беше отправената поканата от РК Пирот за обща среща с българските клубове София-Балкан, София Витоша и София Възраждане и Ротари сателитен клуб Лузница.

След официалното откриване на срещата от президента Srdjan Mitić и размяната на флагчета и подаръци с нашия президент Мария Мирчева и президента на София Възраждане, домакините в прекрасен видеоразказ ни представиха град Пирот и чудната природа на града разположен в полите на Стара Планина. Приятелите от софийските клубове се включихме в помощ на каузата на домакините за купуване на спортно оборудване за училището в Суково.

Преминаването към неофицалната част на срещата стана с тестване на превъзходна дюлева ракива, дистилирана под прякото наблюдение на приятел от клуба в Пирот. Тежката част от вечерта премина с музика на живо, с много песни и народни танци, създаване на нови приятелства и укрепване на съществуващи такива.

Останалата част от уикенда членовете на РК София-Балкан и нашите семейства прекарахме като тиймбилдинг с разходки и опознаване на града, дегустиране на вкусни млечни продукти, червени меса и сухи мезета. С многобройни истории свързани с България и много вицове за пиротчани за настроението ни се погрижи президента Srdjan Mitić, на когото сърдечно благодарим!

Нямаме търпение отново да се съберем в Пирот!