Скъпи приятели,

На прага на новата ротарианска година Красимир Веселинов – президентът на РК София-Балкан 2022-2023 – предаде огърлицата на президент Мария Мирчева.

На обща церемония под надслов „Предаване на огърлицата“ бордовете на клубовете смениха РК София-Витоша, РК София-Капитал, РК София-Балкан и Ротаракт София Витоша-Изгрев.

Тържествената церемония се проведе сред уютната горска обстановка на Борисова градина в ресторант „Форест”.

При ротацията Краси Веселинов благодари на всички приятели, които го  подкрепяха през годината, и помогнаха за изпълнението на проектите, развиването на клуба и създаването на множество нови приятелства, за което клубът и лично президентът получиха признание и на дистриктната конференция. Особен акцент бе поставен на честването на 20-годишнината от създаването на клуба, като покрай юбилея бе осъществен и много успешният проект за помощ на единствения изцяло дървен храм в България – „Преображение господне” в Боровец. На събитието, след като предаде огърлицата, Краси не пропусна възможността да подкрепи каузата и предложи на търг бутилка сръбска дюлева ракия с историческа стойност за клуба, която бе закупена от Димитър Мандраджиев.

С предаване на огърлицата Краси пожела успешна, мирна и ползотворна година на новия клубен президент Мария Мирчева.

Тя от своя страна благодари за гласуваното доверие и загатна за предизвикателствата, които предстоят пред клуба под нейно ръководство. В знак на признателност, благодарност за службата и успешния мандат, Мария подари на Краси традиционното президентско чукче и прекрасна дърворезба с колелото на Ротари.

Церемонията уважиха и приятелите от РОК Бистрица, придружени от кмета на Бистрица и съпругата му, без които съвместните проекти на клуба и корпуса нямаше да бъдат реализирани успешно и да бъдат толкова трайни и устойчиви.

Събитието  премина в духа на приятелство, веселие и всред безгрижния  смях на  децата на присъстващите приятели – бъдещите ротарианци.